Tomatensoep

Tomatensoep van verse tomaten.

Wat hebben we nodig.Kop met tomatensoep
Verse tomaten net geplukt. Hiervan een pannetje vol.
2 uien in grove stukken
Stukje prei de groene kant
2 gekneusde peperkorrels (ongeveer 1 per liter)
2 kruidnagels
2 laurierbladen
evt. stukje gerookte spek zwoerd.
Tuinkruiden zoals peterselie en bieslook.
Croutons

De tomaten wassen met water.
In kleine stukjes snijden. De tomatenstukjes opzetten met een klein bodempje water.
Rustig aan de kook laten komen.
Ondertussen 2 kleine uien in stuken snijden. Ze hoeven niet te fijn te zijn.
Dit bij de tomaten doen. De bedoeling is dat ze smaak afgeven.
Een stukje prei, de groene kant erbij doen.
De gekneusde peperkorrels, de kruidnagels en laurierblad in de pan doen.
Een klein stukje gerookt spek zwoerd mee laten stoven geeft meer smaak aan de soep.

Rustig laten stoven tot dat de tomaten zacht zijn en hun sap vrij laten.  Als ze gaar gestoofd zijn dan de sap eruit zeven. Doe dit in gedeeltes en druk de tomaten stevig aan zodat alle sap eruit is gedrukt.
De tomaten sap is nu wat gebonden. Hiervan wordt de soep gemaakt.  Warm de tomatensap op en voeg de gesneden ham stukjes toe. Even laten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Kruiden toevoegen vlak voor het opdienen. Om de soep wat vulling te geven heb croutons gemaakt van wit casinobrood en die vlak voor het serveren erbij gedaan.

 

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.